Stafett

 

Viktig information!

Det är med vemod som vi behöver meddela att årets upplaga av Uppsala Kulturmaraton ställs in.

Vi hoppades in i det sista på att regeringen skulle ändra restriktionerna men beskedet som kom förra veckan om att gränsen vid max 50 deltagare bibehålls gör att vi som arrangörer inte kan genomföra loppet i år.

Vi får ta nya tag nästa år och hoppas att 5:e upplagan kan genomföras utan hot från pandemi eller något liknande.  

Vi vill tacka er alla som har anmält er i år. Vi kommer under nästa vecka att påbörja återbetalningen av samtliga betalda anmälningsavgifter utan några avdrag.

Någon gång i december/januari kommer vi att offentliggöra datumet och öppna anmälningen till 2021 års lopp. Vi hoppas att pandemin är över då. I samband med öppnande av anmälan kommer vi att ha en mycket förmånlig anmälningsavgift för ett maratonlopp. Anmäl dig då, du behöver aldrig vara orolig för inställda lopp. Vi betalar alltid tillbaka anmälningsavgiften om loppet inte blir av.

 

 

 

STAFETT

Vad kan vara bättre för en arbetsplats än att starta hösten med att genomföra ett maratonlopp ihop? Uppsala Kulturmaraton, Uppsalas eget maraton, går den 12 september 2020 och det går att springa både själv och som en stafett. Att bilda ett stafettlag är en bra möjlighet för arbetsplatser, familjer och kompisgäng. Ni kan köra en ”internkamp” eller varför inte utmana en annan arbetsplats, avdelning eller bolag? Efter loppet väntar en fin finishertröja och en specialdesignad medalj som ni kan vara stolta över. I målområdet bjuds löparna på mat och alkoholfri dryck och det blir prisutdelning och musik.

Info om växlingsstationerna och etappernas längd:
Det kommer att finnas två växlingsstationer som står för 4 växlingar. En växlingsstation finns på slottet där löpare 1 och 3 startar. Den andra växlingsstationen finns i Gamla Uppsala precis där Röbospåret börjar (strax efter tunneln vid Bärbyleden i förlängningen av Swedenborgsgatan). Vid den växlingsstationen startar löpare 2 och 4.

Längder för varje etapp:

Löpare nr. 1 (etapp 1) springer ungefär 9,5 km. Från slottet till Röbospåret.

 

Löpare nr. 2 (etapp 2) springer ungefär 11,5 km. Från Röbospåret till slottet.

 

Löpare nr. 3 (etapp 3) springer ungefär 9,5 km. Från slottet till Röbospåret.

 

Löpare nr. 4 (etapp 4) springer ungefär 11,5 km. Från Röbospåret till slottet.

 

 

 

 

Rulla till toppen